c03

Mata'itu le inu vai e ala i fagu vai atamai o lo'o maua faapisinisi

Mata'itu le inu vai e ala i fagu vai atamai o lo'o maua faapisinisi

Faafetai mo le asiasi i le Nature.com.O le browser version o loʻo e faʻaogaina e faʻatapulaʻaina le lagolago mo le CSS.Mo le poto sili ona lelei, matou te fautuaina oe e te faʻaogaina se suʻesuʻega fou (pe tape le tulaga fetaui i Internet Explorer).I le taimi nei, ia mautinoa lagolago faʻaauau, matou te faʻaalia le saite e aunoa ma sitaili ma JavaScript.
E taua tele le faʻaogaina o le vai e puipuia ai le faʻamaʻaina ma faʻaitiitia ai maʻa fatugaʻo faifaipea. Ua i ai se masani i tausaga talu ai nei le atinaʻeina o meafaigaluega mo le mataʻituina o le faʻaogaina o le suavai e faʻaaoga ai oloa "atamai" e pei o fagu atamai. tagata matutua soifua maloloina.I lo matou iloa, o nei fagu e leʻi faʻamaonia i tusitusiga.O lenei suʻesuʻega faʻatusatusa le faʻatinoga ma le faʻatinoga o faʻatauga faʻatau faʻatau fafaga faʻatau.O fagu H2OPal, HidrateSpark Steel, HidrateSpark 3 ma Thermos Smart Lid.One E selau mea na tutupu ingestion i le fagu sa faamaumauina ma au'ili'ili ma fa'atusatusa i le 'ele'ele mea moni na maua mai fua maualuga. O le H2OPal o lo'o i ai le pasene maualalo maualalo pasene (MPE) ma e mafai ona fa'apaleni mea sese i le tele o sips. HidrateSpark 3 e maua ai taunu'uga sili ona tumau ma fa'atuatuaina. fa'atasi ai ma fa'aletonu sili ona maualalo i le taimi. O tau MPE o fagu HidrateSpark na fa'aleleia atili i le fa'aogaina o le laina fa'asolosolo ona o lo'o i ai le tele o fa'asologa o mea sese a le tagata lava ia. fagu, ua mafua ai ona leiloloa le tele o faamaumauga.
Ole fa'amama ole vai ose fa'afitauli tuga ona e mafai ona o'o atu ai i fa'alavelave fa'alavelave, e aofia ai le fenumiai, pa'u, falema'i, ma le oti.O le paleni o le inu vai e taua tele, ae maise lava i tagata matutua ma tagata o lo'o i ai tulaga fa'alesoifua maloloina e a'afia ai le fa'atonutonuina o le sua. O le faʻavaeina o maʻa e fautuaina e faʻaaogaina le tele o vai. ma pulea le inu vai.Ae paga lea, o le tele o nei suʻesuʻega e leʻi maua ai se oloa faʻatau oloa.O fagu i luga o le maketi e faʻatatau i tagata taʻaloga faʻafiafia poʻo tagata matutua e mafaufau i le soifua maloloina o loʻo vaʻavaʻai e faʻaopopo le vai. , O fagu vai fa'atau pisinisi o se vaifofo talafeagai mo tagata su'esu'e ma gasegase. Matou te fa'atusatusaina fagu vai fa'atau pisinisi e fa i tulaga o le fa'atinoga ma le fa'atinoga. na filifilia ona o le tasi lea o fagu lauiloa e fa o loʻo (1) avanoa mo le faʻatau i Kanata ma (2) maua faʻamatalaga o le volumes e mafai ona maua i luga o le telefoni feaveaʻi.
Ata o fagu fa'atau pisinisi su'esu'e: (a) HidrateSpark 34, (b) HidrateSpark Steel5, (c) H2OPal6, (d) Thermos Smart Lid7. O le atigipusa lanu mumu e fa'aalia ai le nofoaga o le masini.
Mai fagu o loʻo i luga, naʻo lomiga muamua o HidrateSpark na faʻamaonia i suʻesuʻega8. O le suʻesuʻega na maua ai le saʻo o le fagu HidrateSpark i totonu o le 3% o le fuaina o le aofaʻi atoa i luga o le 24-itula o le faʻaaogaina o le vai. HidrateSpark ua faʻaaogaina foi i suʻesuʻega falemaʻi. e mataʻituina le faʻaaogaina o tagata mamaʻi ma maʻa fatugaʻo9. Talu mai lena taimi, ua fausia e HidrateSpark ni fagu fou ma ni masini eseese. Ua faʻaaogaina H2OPal i isi suʻesuʻega e siaki ai ma faʻalauteleina le faʻaogaina o le vai, ae leai ni suʻesuʻega faʻapitoa na faʻamaonia lona faatinoga2,10.Pletcher et al. Sa fa'atusaina le tele o fa'ailoga fa'atauva'a ma fa'amatalaga o lo'o maua i luga ole laiga mo le tele o fagu fa'atau, peita'i latou te le'i faia se fa'amaoniga o lo latou sa'o11.
O fagu fa'apisinisi uma e fa o lo'o i ai se polokalama fa'atau fua mo le fa'aalia ma le teuina o mea e fa'aaogaina e fa'asalalauina e ala i le Bluetooth. O le HidrateSpark 3 ma le Thermos Smart Lid o lo'o i ai le masini i le ogatotonu o le fagu, atonu e fa'aaoga ai se masini fa'aogaina, ae o le HidrateSpark Steel ma le H2Opal ei ai se faʻalogo i le pito i lalo, faʻaaogaina se uta poʻo se masini faʻapipiʻi. O le nofoaga o le masini o loʻo faʻaalia i totonu o le pusa lanu mumu i le Ata 1. I le Thermos Smart Lid, e le mafai e le masini ona oʻo i le pito i lalo o le pusa.
O fagu taʻitasi e faʻataʻitaʻiina i ni vaega se lua: (1) o se vaega faʻafefeteina ma le (2) o se vaega e ola fua. mea moni eleele maua mai le faaaogaina o le 5 kilokalama fua (Starfrit Electronic Kitchen Scale 93756). O fagu uma na faʻavasegaina aʻo leʻi aoina faʻamaumauga e faʻaaoga ai le app.I le Vaega 1, sip sizes mai le 10 mL i le 100 mL o le 10 mL i le 100 mL na fuaina i se taimi faʻafuaseʻi. fa'atonu, 5 fua ta'itasi, mo le aofa'i o fua e 50 i le vial.O nei mea e tutupu e le o ni mea inu moni i totonu o tagata, ae o lo'o sasaa atu ina ia mafai ona sili atu le pulea o le aofa'i o sip ta'itasi. sip sese e sili atu nai lo le 50 mL, ma toe faʻalua pe a le maua e le app le fesoʻotaʻiga Bluetooth i le fagu. I le taimi o le olaga saoloto, e inu fua e se tagata faʻaoga vai mai se fagu i le ao, ma latou filifilia sips eseese. e aofia ai foi le 50 sips i le taimi, ae le o latou uma i se laina. O le mea lea, o fagu taʻitasi e iai se faʻamaumauga o le aofaʻi o 100 fua.
Ina ia fuafua le aofaʻi o le faʻaaogaina o le vai ma faʻamautinoa le faʻamamaina lelei o aso taʻitasi, e sili atu ona taua le i ai o fua saʻo o le volumetric intake i le aso atoa (24 itula) nai lo sip uma. e pei ona faia i le suʻesuʻega a Conroy et al. 2 .Afai e le o faamaumauina pe le lelei ona faamaumauina le sip, e taua tele le mafai e le fagu ona faapaleni le voluma i le isi lipine e sosoo ai. mL ma le fagu na lipotia le 0 mL, ae o le mataupu na inuina le 20 mL ma le fagu na lipotia le aofaʻi o le 30 mL, o le fetuutuunaiga sese o le a 0 mL.
O le laulau 1 o lo'o lisiina ai fua fa'atinoga eseese mo fagu ta'itasi e fa'atatau i vaega e lua (100 sips). Ole fua ole pasene sese (MPE) ile sipa, fa'auiga sese atoatoa (MAE) ile sipa, ma le aofa'i o le MPE e fa'atatau i lalo:
lea o le \({S}_{act}^{i}\) ma le \({S}_{est}^{i}\) o fa'atatau moni ma fa'atatau o le \({i}_{th}\ ) sip, ma o le \(n\) o le aofa'i atoa o sips.\({C}_{act}^{k}\) ma le \({C}_{est}^{k}\) o lo'o fa'atusalia ai le aofa'i o mea'ai. o le sips mulimuli \(k\).O le Sip MPE e va'ava'ai i le pasene sese mo sipa ta'itasi, a'o le Cumulative MPE e va'ava'ai i le aofa'i o pasene sese i le taimi. faamaumauga leiloa, o le Sip MPE pito maualalo, ma le MPE faʻaputu maualalo maualalo. O le mea sese e sili atu nai lo le mea sese atoatoa (MAE) e fai ma faʻatusatusaga metric pe a fuafuaina le aofaʻi o meaʻai ile taimi. taimi a'o fa'amauina fua mulimuli ane.O le sip MAE o lo'o aofia ai fo'i i totonu o talosaga e taua ai le sa'o o sip ta'itasi ona e fa'atatauina le sa'o a'ia'i o sip ta'itasi.Cumulative MPE fo'i fuaina pe fa'afefea ona paleni fua i le va'aiga ma e le fa'asalaina ai se tasi sip.O le isi mataʻituina o le 3 o le 4 fagu na faʻatauvaʻaina le faʻaogaina o le volume i le gutu o loʻo faʻaalia i le Laulau 1 ma numera le lelei.
O le R-squared Pearson correlation coefficients mo fagu uma o loʻo faʻaalia foi i le Laulau 1. HidrateSpark 3 o loʻo tuʻuina atu ai le maualuga o le faʻamaopoopoina o faʻamaumauga. a'afia ai le fa'amaopoopo fa'atasi. O le H2OPal ma le HidrateSpark Steel e maualuga fa'atasi ma le r = 0.88, a'o le Thermos SmartLid e pito i lalo le fa'atasiga (r = 0.75).
O le fuafuaga a Bland-Altman i le Ata 2 o loʻo faʻamaonia ai foi o le HidrateSpark 3 o loʻo i ai le laʻititi laʻititi o le maliliega (LoA) pe a faʻatusatusa i isi fagu e tolu. LoA laina, lea e faʻamaonia ai o lenei fagu e maua ai taunuʻuga faifai pea, e pei ona faʻaalia i le Ata 2c. Ae ui i lea, o le tele o tau o loʻo i lalo ole zero, o lona uiga o le tele o le sip e masani ona manatu faatauvaa. O le mea lea, o nei fagu e lua e maua ai le MPE maualuga ma le MPE faʻapipiʻi faʻatusatusa i le H2Opal ma Thermos Smart Lid, faʻatasi ai ma mea sese e tufatufaina i luga ma lalo ole 0, e pei ona faʻaalia i le Ata 2a,d.
Bland-Altman fasi fanua o (a) H2OPal, (b) HidrateSpark Steel, (c) HidrateSpark 3 ma (d) Thermos Smart Lid. O le laina va'ava'ai o lo'o fa'atusalia ai le va fa'atuatuaina i le fua, fuafua mai le va'aiga masani i le Laulau 1.
O le HidrateSpark Steel ma le H2OPal e tutusa lelei le eseesega o le 20.04 mL ma le 21.41 mL, i le faasologa. O ata 2a,b o loʻo faʻaalia ai foi o tau o le HidrateSpark Steel e masani ona faʻafefe i le uiga, ae masani ona nofo i totonu o le LoA, ae o le H2Opal e sili atu le tau. i fafo o le LoA region.O le maualuga o le eseesega o le Thermos Smart Lid o le 35.42 mL, ma e sili atu i le 10% o fua na i fafo atu o le LoA region o loʻo faʻaalia i le Ata 2d. MPE, e ui lava i le tele o faʻamaumauga o loʻo misi ma le tele o suiga masani. O le Thermos SmartLid e tele naua faʻamaumauga na misi ona e le oʻo atu le vao mama i le pito i lalo o le koneteina, e mafua ai le misia o faʻamaumauga pe a oʻo i lalo le vai i lalo ole laʻau masini ( ~ 80 mL) O lenei mea e tatau ona taʻitaʻia ai le faʻatauvaʻaina o le inu vai; ae ui i lea, o Thermos na o le pau lea o le fagu e iai MPE lelei ma Sip Mean Error, o lona uiga o le fagu na sili atu le faʻaogaina o le vai. averesi, e aofia ai le tele o sips misi e le o faamaumauina uma (poʻo le "faʻatauvaʻaina"), o le fua faʻatatau e paleni. .E ui o lenei mea e foliga mai e lelei, o le fagu e le saʻo i fua faatatau o le sip a le tagata lava ia ma le faʻatuatuaina ona e misia le tele o mea inu mea inu.
I le aotelega, o le H2OPal e sili ona saʻo i le faʻatusatusaina o sips i le taimi, ma o le auala sili ona faʻatuatuaina e fua ai le tele o faʻamaumauga. O le Thermos Smart Lid e sili ona saʻo ma misia nisi sips nai lo isi fagu. tau, ae fa'atauva'a le tele o sips na mafua ai le leaga o le fa'atinoga i le aluga o taimi.
E foliga mai o le fagu atonu o loʻo i ai se faʻasalaga e mafai ona totogi mo le faʻaaogaina o se algorithm calibration.E moni lava lenei mea mo le fagu HidrateSpark, lea e i ai se laʻititi laʻititi masani o mea sese ma e masani ona manatu faatauvaa i se sipa se tasi.A itiiti sikuea (LS) auala na faʻaaogaina faʻatasi ai ma faʻamaumauga 1 ae le aofia ai soʻo se faʻamaumauga o loʻo misi e maua ai le faʻasalaga ma maua ai tau. fa'aleleia le Sip uiga sese mo fagu HidrateSpark e lua, ae le o le H2OPal po'o le Thermos Smart Lid.
I le Vaega 1 lea e faia ai fua uma, o fagu taʻitasi e toe faʻatumu i le tele o taimi, o le mea lea e ono aʻafia ai le MAE fuafuaina i le faʻatumu o le fagu. le aofaʻi atoa o fagu taʻitasi. Mo le Vaega 1 fua, na faia se suʻega ANOVA e tasi le auala e iloa ai pe matua ese le maualuga i le mea sese atoatoa. Mo HidrateSpark 3 ma le Steel, o mea sese mo vaega e tolu e leʻo matua ese lava. Sa i ai se eseesega taua o tuaoi (p Na faia su'ega-t-tailed e fa'atusatusa le laasaga 1 ma le laasaga 2 mo fagu ta'itasi. Na matou ausia le p> 0.05 mo fagu uma, o lona uiga e le'o matua'i ese'ese vaega e lua. Peita'i, na matauina o fagu HidrateSpark e lua. leiloa se numera sili atu le maualuga o le pueina i le laasaga 2. Mo H2OPal, o le numera o le misia o faamaumauga na toetoe lava tutusa (2 vs. 3), ae mo Thermos SmartLid sa itiiti ni faamaumauga na misia (6 vs. 10). Talu ai o fagu HidrateSpark sa i ai. faʻaleleia uma pe a maeʻa le faʻavasegaina, na faia foʻi se suʻega-t ina ua maeʻa le faʻatulagaina. i le laasaga 2 faʻatusatusa i le laasaga 1.
O lenei vaega o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga i le faʻaogaina o le fagu ma lona faʻaogaina, faʻapea foʻi ma isi faʻamatalaga aoga.
O le HidrateSpark 3 ma le HidrateSpark Steel o loʻo faʻapipiʻiina i moli LED e faamanatu ai i tagata e inu vai pe a latou le ausia a latou sini e pei ona fuafuaina, pe emo se numera o taimi i le aso (faʻatulagaina e le tagata faʻaoga). so'o se taimi e inu ai le tagata fa'aoga.H2OPal ma Thermos Smart Lid e leai ni fa'aaliga va'aia e fa'amanatu ai tagata e inu vai. Peita'i, o fagu fa'atau uma e iai fa'amatalaga feavea'i e fa'amanatu ai tagata e inu e ala i le telefoni feavea'i. Ole numera o fa'amatalaga i le aso e mafai ona fa'apitoa i talosaga a HidrateSpark ma H2OPal.
O le HidrateSpark 3 ma le Steel e faʻaogaina laina laina e taʻitaʻia ai tagata faʻaoga i le taimi e inu ai vai ma tuʻuina atu se sini fautuaina itula e tatau ona taia e tagata faʻaoga i le faaiuga o le aso. e le o feso'ota'i i le app e ala i le Bluetooth, o fa'amaumauga o le a teuina i le lotoifale ma fa'amaopoopo pe a uma ona fai fa'atasi.
E leai se tasi o fagu e fa e taulaʻi i le faʻamamaina mo tagata matutua. E le gata i lea, o fua faʻaoga e faʻaaogaina e fagu e faʻamaonia ai sini o le taumafa i aso taitasi e le o maua, e faigata ai ona iloa pe talafeagai mo tagata matutua. O le tele o nei fagu e lapopoa ma mamafa ae leai. fa'atulagaina mo tagata matutua.O le fa'aogaina o masini feavea'i atonu e le fetaui mo tagata matutua, e ui lava e ono aoga mo tagata su'esu'e e aoina mai fa'amatalaga mamao.
E le mafai e fagu uma ona iloa pe ua uma le vai, tia'i pe masaa. E tatau foi ona tu'u uma fagu i luga o le vai pe a uma ona miti ta'itasi ina ia sa'o ai le fa'amauina o le inu. toe faatumu.
O le isi tapula'a o le masini e mana'omia ona toe fa'afeso'ota'i i lea taimi ma lea taimi ma le app e sync data.O le Thermos e mana'omia le toe fa'afetaui i taimi uma e tatala ai le app, ma o le fagu HidrateSpark e masani ona tauivi e su'e se feso'ota'iga Bluetooth.H2OPal e sili ona faigofie e toe faʻatasi ma le app pe a leiloa le fesoʻotaʻiga. E faʻavasega uma fagu aʻo leʻi amataina le suʻega ma e tatau ona toe faʻaleleia ia le itiiti ifo ma le tasi i le taimi o le faʻagasologa. O le fagu HidrateSpark ma le H2OPal e tatau ona gaogao ma faʻatumu atoa mo le faʻavasegaina.
O fagu uma e leai se filifiliga e sii mai pe faʻasaoina faʻamaumauga mo se taimi umi.E le gata i lea, e leai se tasi oi latou e mafai ona maua e ala i le API.
O le HidrateSpark 3 ma le H2OPal e faʻaaogaina maa lithium-ion e mafai ona sui, HidrateSpark Steel ma Thermos SmartLid e faʻaaogaina maʻa toe faʻaaogaina. le Thermos SmartLid mamafa.O se tapula'a lea ona e le manatua e le to'atele o tagata e toe fa'atumu le fagu i taimi uma.
O loʻo i ai le tele o mea e mafai ona aʻafia ai le filifiliga o se fagu atamai, aemaise lava pe a faʻaaogaina o se tagata matua.O le mamafa ma le voluma o le fagu o se mea taua tele aua e manaʻomia ona faigofie ona faʻaogaina e tagata matutua vaivai. E pei ona taʻua. muamua, o nei fagu e le faʻatulagaina mo tagata matutua.O le tau ma le aofaʻi o le vai i le fagu o se isi foʻi mea.Table 3 o loʻo faʻaalia ai le maualuga, mamafa, voluma vai ma le tau o fagu taʻitasi. Thermos Smart Lid o le taugofie ma sili ona mama e pei ona i ai. faia atoa i le palasitika mama.O lo'o taofia ai fo'i le tele o vai pe a fa'atusatusa i isi fagu e tolu. I le isi itu, o le H2OPal o le pito sili ona maualuga, sili ona mamafa ma sili ona taugata o fagu su'esu'e.
Fa'atauga fa'atauga fagu atamai e aoga mo tagata su'esu'e ona e le mana'omia le fa'ata'ita'iina o masini fou. E ui lava o lo'o i ai le tele o fagu vai atamai o lo'o maua, o le fa'afitauli sili ona taatele o le le maua lea e tagata fa'aoga i fa'amaumauga po'o fa'ailoga mata, ma na o ni fa'ai'uga e maua. faʻaalia i totonu o le telefoni feaveaʻi. E manaʻomia le atinaʻeina o se fagu atamai faʻaaoga lautele ma maualuga le saʻo ma atoatoa faʻamatalaga faʻamatalaga, aemaise lava le tasi e faʻaogaina mo tagata matutua. Mai i fagu e fa na faʻataʻitaʻiina, H2OPal i fafo o le pusa na i ai le pito maualalo Sip MPE, MPE fa'aopoopo, ma le numera o fa'amaumauga ua misia. HidrateSpark 3 o lo'o i ai le laina sili ona maualuga, la'ititi la'ititi fa'avasegaina ma maualalo MAE.HidrateSpark Steel ma HidrateSpark 3 e mafai ona fa'avasegaina ma le lima e fa'aitiitia ai le mea sese Sip e fa'aaoga ai le metotia LS. Mo fa'amaumauga sili atu sip, o le HidrateSpark 3 o le fagu o le filifiliga, ae mo le tele o fuataga faifaipea i luga o le taimi, o le H2OPal o le filifiliga muamua. O le Thermos SmartLid sa sili ona faʻatuatuaina le faʻatinoga, sa sili ona misia sips, ma faʻateleina sips taʻitoʻatasi.
O le suʻesuʻega e leai ni faʻatapulaʻaina. I faʻataʻitaʻiga moni o le lalolagi, o le tele o tagata faʻaoga o le a inu mai isi koneteina, aemaise lava vai vevela, meainu faʻatau faleoloa, ma le ava malosi. .
Tulafono, AD, Lieske, JC & Pais, VM Jr. 2020. Puleaina o Maa Fatugao.JAMA 323, 1961–1962.https://doi.org/10.1001/jama.2020.0662 (2020).
Conroy, DE, Sisifo, AB, Brunke-Reese, D., Thomaz, E. & Streeper, NM Faʻasaʻo faʻafetaui taimi e faʻaleleia ai le taumafaina o le vai i tagata mamaʻi maʻa fatugaʻo.Health Psychology.39, 1062 (2020).
Cohen, R., Fernie, G., ma Roshan Fekr, A. Faiga e mataituina ai le intake o le suavai i tagata matutua: o se iloiloga o tusitusiga.Nutrients 13, 2092. https://doi.org/10.3390/nu13062092 (2021).
Inc, H. HidrateSpark 3 Fagu Suavai Atamai & Su'e Su'e Su'esu'e App - Black https://hidratespark.com/products/black-hidrate-spark-3. Avanoa ia Aperila 21, 2021.
HidrateSpark STEEL Insulated Stainless Steel Smart Water Bottle and App – Hidrate Inc. https://hidratespark.com/products/hidratespark-steel.Access April 21, 2021.
Thermos® Feso'ota'i Fa'asusu Fagu Fa'asusu ma Smart Cap.https://www.thermos.com/smartlid.Accessed on November 9, 2020.
Borofsky, MS, Dauw, CA, York, N., Terry, C. & Lingeman, JE Sa'o o le fuaina o le vai i aso uma e fa'aaoga ai se fagu vai "atamai".Urolithiasis 46, 343–348.https://doi.org/ 10.1007/s00240-017-1006-x (2018).
Bernard, J., Pese, L., Henderson, B. & Tasian, GE. Feso'ota'iga i le va o le inu vai i aso ta'itasi ma le 24-itula e alu i le mimi i tupulaga talavou ma fatuga'o. Urology 140, 150-154.https://doi.org/10.1016/j.urology.2020.01.024 (2020).
Fallmann, S., Psychoula, I., Chen, L., Chen, F., Doyle, J., Triboan, D. Mea moni ma manatu: Mataʻituina gaioiga ma le aoina o faʻamaumauga i totonu o fale atamai i le lalolagi.I le 2017 IEEE SmartWorld Taualumaga o Konafesi, Ubiquitous Intelligence and Computing, Advanced and Trusted Computing, Scalable Computing and Communications, Cloud and Big Data Computing, Internet of People and Smart City Innovation (SmartWorld/SCALCOM/UIC/ATC/ CBDCom/IOP/SCI ), 1-6 (IEEE, 2017).
Pletcher, DA et al.O se mea inu vai felagolagomai ua fuafuaina mo tagata matutua ma tagata gasegase o le Alzheimer.I se faamasinoga i le itu tagata o le IT mo tagata matutua.Social Media, Games, and Assisted Environments (eds Zhou, J. & Salvendy, G.) 444–463 (Springer International Publishing, 2019).
O lenei galuega na lagolagoina e le Canadian Institutes of Health Research (CIHR) Foundation Grant (FDN-148450).Dr. Na maua e Fernie le fa'atupega o le Creaghan Chair of Family Prevention and Medical Technology.
Kite Institute, Toronto Rehabilitation Institute - University Health Network, Toronto, Kanata
Fa'amatalaga - RC; Metotia - RC, AR; Tusitusi – Saunia o Manuscript – RC, AR; Tusitusi - Toe Iloilo ma Faʻatonu, GF, AR; Vaavaaiga - AR, GF O tusitala uma na faitau ma malilie i le tusitusiga na lolomiina lomiga.
O le Springer Nature e tumau pea le le mautonu e tusa ai ma tagi faʻafaamasinoga o faʻafanua lolomi ma faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga.
Open Access O lenei tusiga ua laiseneina i lalo ole Creative Commons Attribution 4.0 International License, lea e mafai ai ona faʻaoga, fefaʻasoaaʻi, fetuutuunai, tufatufa, ma toe gaosia i soʻo se auala poʻo se faatulagaga, pe afai e te tuʻuina atu le faʻafetai talafeagai i le tusitala muamua ma le puna, tuʻuina atu se laisene Creative Commons. , ma faailoa mai pe ua faia ni suiga. Ata po'o isi vaega lona tolu o mea i totonu o lenei tusiga o lo'o aofia ai i lalo o le laisene Creative Commons o le tusiga, se'i vagana ua fa'ailoa mai i fa'atagaga mo mea. laisene o le tusiga ma lou faʻamoemoe e faʻaaogaina e le faʻatagaina e le tulafono poʻo tulafono faatonutonu pe sili atu i le faʻatagaina, e tatau ona e maua saʻo mai le pule o le puletaofia. Ina ia matamata i se kopi o lenei laisene, asiasi http://creativecommons.org/licenses /e/4.0/.
Cohen, R., Fernie, G., ma Roshan Fekr, A. Mataʻituina le faʻaogaina o le suavai i fagu vai atamai faʻatau oloa. Science Rep 12, 4402 (2022).https://doi.org/10.1038/s41598-022-08335 -5
E ala i le tu'uina atu o se fa'amatalaga, ua e malie e usita'ia a matou Tuutuuga ma Ta'iala mo Nuu. Afai e te va'ai i mea fa'aleaga po'o mea e le ogatasi ma a matou aiaiga po'o ta'iala, fa'amolemole fa'ailoga e le talafeagai.


Taimi meli: Mati-29-2022