c03

Metaverse: Uaina tuai i totonu o se fagu fou?|Koluma Malo

Metaverse: Uaina tuai i totonu o se fagu fou?|Koluma Malo

O mea e fiafia i ai suʻesuʻega a Jayendrina Singha Ray e aofia ai suʻesuʻega postcolonial, suʻesuʻega faʻasalalauga avanoa, tusitusiga faʻaPeretania, ma tautalaga ma fatuga. Aʻo leʻi aʻoaʻo i le US, sa galue o ia o se faatonu i Routledge ma aʻoaʻo le Igilisi i iunivesite i Initia. O ia o se tagata nofomau i Kirkland.
O le Metaverse o se avanoa i le pito i luga ole tino ma le le faʻaletino.O le avanoa lava ia e leʻo matua ese lava, ae e pei o le uaina tuai i totonu o se fagu fou, toe faʻatusaina le seti o loʻo iai nei o mafutaga ua uma ona tatou masani ai.
Mafaufau i faleoloa, kalapu, potuaoga-o isi nei nofoaga i le sosaiete e mafai ona maua ai faʻataʻitaʻiga faamaoni i le lalolagi faʻapitoa. e mafai ona ia umia le fanua sili ona taugata i le lalolagi faʻapitoa o Manhattan.
O le taimi i totonu o se lalolagi faʻapitoa e tutusa lava le faʻaogaina e pei o le mafai e se tasi ona lafoai mo sina taimi le tafe o le taimi-e pei o le tala fatu a Stephenson o Ng i Avalanche, o le e le fiafia e uiga i le umiaina o se vila lalolagi i le 1950s Vietnam.
E ui lava i lona malleability, spacetime i luga o le metaverse replicates moni-lalolagi sootaga ma faalapotopotoga inconceivably.Virtual lalolagi avatars e mafai ona suia tino ma e oo lava reimagined i latou, ae le o tua atu o sociocultural conventions ma propensity tagata e faatino le mana ma le pulea. Ave, mo se faataitaiga, lipoti o tautagotago. ma fa'afeusuaiga i lalolagi fa'apitoa.
Ia Tesema 2021, na faamatalaina ai e Nina Jane Patel, sui peresitene o suʻesuʻega metaverse i Kabuki Ventures, lona aafiaga mataʻutia o le toso teine ​​i le malae. – 3-4 alii avatars ma leo tama…ga toso faamalosi au avatars ma pue ata” O nisi o ala o faasalalauga faaleagafesootai na tali atu i ai e Patel i lana blog post “Reality or Fiction?
Na ia tusia, "O faʻamatalaga i luga o laʻu pou e tele manatu - 'Aua le filifilia ni avatar fafine, o se mea faigofie lea.", "Aua e te faʻavalevalea, e le saʻo..." E leai se tino maualalo e osofaia. "" E tusa ai ma le poto masani a Patel ma nei tali, tulaga masani o alii ma tamaitai, faʻamalosi, mea moni o taʻaloga malosi - o mea ia e le mafai e le sosaiete ma faʻalapotopotoga a tagata Le itu misi - e ulu atu i tua atu o lenei avanoa, i tua atu o le mea moni. O le a le mea e tupu i se vitio e mafai ona tupu le taaloga i le metaverse O lea o le fasioti tagata, sauā, sasa o ni solitulafono uma lava e mafai ona faʻamagaloina, pe a fai e faafoliga o latou Ulufale i se avanoa faʻapitoa. lalolagi moni.
O le toe faia o le seti o loʻo i ai nei o mafutaga i lenei avanoa na matua faʻamaoni lava e tatau ona faʻalavelave Meta i le faʻaaogaina o le "tuaoi o le tagata lava ia" i lona avanoa VR e taofi ai faʻalavelave le manaʻomia i totonu o le avanoa patino o le avatar. mai faʻalavelave faʻalavelave e ala i le faʻavaeina o se 4-futu mamao i le va oi latou ma isi avatars. O le faʻaopoopoga lea i isi uiga faʻafefe a Meta, lea o le a faʻaumatia ai le lima o le avatar pe a taumafai e osofaʻia le avanoa patino a se tasi. O taumafaiga nei e faʻalauiloa se " tulafono o le amio… mo se ala fou e pei o le VR” (Vivek Sharma, Horizon VP), faamanatu se tasi o faalapotopotoga sosaiete ma tulafono e taofia le unabashed ulu atu o le moni Social solitulafono i le taimi ma le avanoa.Yuan Festival.
Afai e manaʻomia e le natura o le tagata le faʻatulagaina o malosiaga ma tulafono o le lalolagi moni e toe gaosia i se lalolagi faʻapitoa, o le fesili e faʻapefea ona faʻaalia lenei mea i se vaʻa-taimi e le mafai ona vaʻaia ma faigata? Tatou te manaʻomia Metaverse Police, Loia, Faamasinoga, ma isi ?O tulafono tuai o le lalolagi moni o le a maua ai ni suiga fou i le lalolagi fa'akomepiuta, ma o le a fa'asolo atu e le au inisinia fa'apolokalame fa'avavevave e fa'atonutonu ai suiga (pei o le Meta's anti-harassment feature). mafaufau e uiga i le avanoa o lenei avanoa e toe faʻaleleia / faʻateleina / faʻalaloina fausaga moni-lalolagi ma mafutaga.
O lenei mea e aumaia ai aʻu i le "faʻavae filosofia" o le Decentraland Foundation. E pei o isi VR platforms e fausia ai le Metaverse (e pei o le Sandbox, Somnium Space, ma isi), Decentraland o se avanoa e mafai ai e tagata faʻaoga ona "fausia ma faʻatupe mea e aofia ai ma talosaga" faʻapea foʻi ma le umiaina, faʻatau, ma suʻesuʻe "fanua faʻamaʻi" (coinbase. com). E tusa ai ma le pepa paʻepaʻe Decentraland, "E le pei o isi lalolagi faʻapitoa ma fesoʻotaʻiga lautele, Decentraland e le o pulea e se faʻalapotopotoga faʻapitoa. E leai se sui e tasi e iai le malosi e suia ai tulafono faakomepiuta, mataupu tau fanua, tamaoaiga tau tupe, pe taofia isi mai le mauaina o le lalolagi.”
O avanoa tatou te maua i lenei metaverse platform e faʻapipiʻi ai elemene o sosaiete moni-lalolagi, e pei o fesoʻotaʻiga lautele, pule fanua, maketi, faʻataʻitaʻiga fesuiaiga o le tamaoaiga, ma isi mea. pe a le o sosaiete moni uma (agavale, ogatotonu poʻo le taumatau). O lenei faʻaleleia lelei o le mea moni ina ia sili atu ona faʻavae i totonu o alalafaga e faʻafetaia. e na'o le taimi e ta'u mai ai pe o le a fa'atumauina lea fa'avae i fa'avae o le tu'ufa'atasiga.
E pei o kamupani, matou te le iloa pe o le a ulufale atu malo i nei eria i se taimi umi. Afai ei ai ni itulagi e faaigoa i le "anarchy," tusitala, solitulafono o le lalolagi, maketi, fefaʻatauaiga tau tamaoaiga, ma le umiaina o fanua, e le o se mea mamao tele. e mafaufau i fausaga fa'aletulafono ma faiga mata'ituina o lo'o o'o mai i lalolagi fa'ata'atia.
O lea la, pe o le metaverse o se fa'atusa e le'i mafaufauina e tau leai ni suiga o lo tatou moni?
O mea e fiafia i ai suʻesuʻega a Jayendrina Singha Ray e aofia ai suʻesuʻega postcolonial, suʻesuʻega faʻasalalauga avanoa, tusitusiga faʻaPeretania, ma tautalaga ma fatuga. Aʻo leʻi aʻoaʻo i le US, sa galue o ia o se faatonu i Routledge ma aʻoaʻo le Igilisi i iunivesite i Initia. O ia o se tagata nofomau i Kirkland.
Mafaufau i le auala matou te faʻaalia ai o matou manatu i le lalolagi faʻaonaponei, ua matou tapeina faʻamatalaga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi. Matou te faʻatauaina manatu o matou au faitau, ma matou faʻamalosia oe e faʻaauau le talanoaga.
Ina ia faʻasoa lou manatu i luga o lomiga, faʻamolemole lafo mai se tusi e ala i la matou upega tafaʻilagi https://www.bothell-reporter.com/submit-letter/. Faʻaofi lou igoa, tuatusi ma le numera o le telefoni i le aso. (E naʻo lou igoa e faʻasalalau ma le nuu.) Matou te taofia le aia tatau e faasaʻo ai lau tusi, ae matou te le fai atu ia te oe e faapuupuuina pe afai e te tausia i lalo ole 300 upu.
Fa'aupufai, o se vaiaso fiafia talu ai nei, o loia a le King County… fa'aauau le faitau


Taimi meli: Mati-07-2022