c03

Auala e inu atili ai vai: fagu ma isi oloa e mafai ona fesoasoani

Auala e inu atili ai vai: fagu ma isi oloa e mafai ona fesoasoani

O se tasi o a'u taunu'uga o le Tausaga Fou o le inu tele lea o vai. Ae ui i lea, i le lima aso i le 2022, na ou iloa ai o le pisi o le faasologa ma masaniga galo na mafua ai ona faigata le mea atoa o le faateleina o le vai inu nai lo le mea na ou mafaufauina.
Ae o le a ou taumafai e pipii i aʻu sini-peitaʻi, e foliga mai o se auala lelei lea e lagona ai le soifua maloloina, faʻaitiitia le ulu o le ulu e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivai, ma atonu e maua ai se paʻu susulu i le faagasologa.
O Linda Anegawa, o se fomaʻi faʻamaonia faʻalua i vailaʻau i totonu ma vailaʻau oona ma le fomaʻi o le PlushCare, na taʻu atu i le Huffington Post o le inuina o le vai saʻo e manaʻomia moni lava e tausia ai se tulaga o le soifua maloloina.
Na faamatala e Anegawa e lua vai tetele i totonu o o tatou tino: fafo o le sela o loo teuina i fafo o le sela ma totonu o le sela o loo teuina i totonu o le sela.
“O lo tatou tino e matua puipuia lava sapalai extracellular,” o lana tala lea.” E mafua ona tatou te manaomia se aofaiga patino o le vai e pamu ai le toto i totonu o tatou tino. A aunoa ma lenei vai, e le mafai ona galue lelei o tatou totoga taua, ma e ono mafua ai le pa'u tele o le toto, te'i po o le faaletonu foi o totoga.” Ia faatumauina se aofaiga talafeagai o sela. O le vai i totonu e taua tele mo le "tausia o galuega masani a sela uma ma aano".
Na ta‘ua foi e Anegawa o le inu tele o le vai e mafai ona faaleleia atili ai lo tatou malosi ma le puipuiga o le tino, ma fesoasoani foi e aloese ai mai faafitauli e pei o siama o le manava ma fatuga‘o.
Ae o le a le tele o le vai e "lava"? Fai mai Anegawa mo le tele o tagata, o le taʻiala masani o le 8 ipu i le aso o se tulafono talafeagai o lima matua.
E moni lenei mea e oʻo lava i le taumalulu, pe a le iloa e tagata o loʻo faigofie ona faʻamaʻi.
"Ea mago, susu i le taumalulu e mafai ona mafua ai le faʻateleina o le faʻafefe o le vai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalo," o le tala lea a Anegawa.
O le siakiina o le aofaʻi o vai e te faʻaaogaina i aso uma e mafai ona faigata. Ae na matou faʻaaogaina fautuaga ma togafiti a Anegawa e aoina ai.nisi meafaigaluegaatonu e mafai ona fa'atumauina lou fa'amama masani ma fa'amoemoe e fa'alelei atili ai oe i le fa'agasologa. Inu uma!
E mafai e le HuffPost ona maua sea mai fa'atauga na faia e ala i feso'ota'iga i luga o lenei itulau.O meataitasi ta'itasi e filifilia e le au fa'atau a le HuffPost.O tau ma avanoa e ono suia.


Taimi meli: Ian-06-2022