c03

Auala e inu atili ai vai: Fagu ma isi oloa e mafai ona fesoasoani

Auala e inu atili ai vai: Fagu ma isi oloa e mafai ona fesoasoani

O se tasi o aʻu taunuʻuga o le Tausaga Fou o le inuina lea o vai e sili atu. Ae ui i lea, e lima aso i le 2022, ou te iloa o le pisi o le faasologa ma masaniga faʻagalo e faʻagata ai le inu atoa o le vai nai lo le mea na ou mafaufauina.
Ae o le a ou taumafai e tumau i aʻu sini - a uma mea uma, e foliga mai o se auala sili e lagona ai le soifua maloloina, faʻaitiitia le tiga o le ulu, ma atonu e maua ai se paʻu susulu i le faagasologa.
O Linda Anegawa, o se fomaʻi faʻamaonia faʻalua i totonu o vailaʻau i totonu ma vailaʻau oona ma le faʻatonu fomaʻi o PlushCare, na taʻu atu i le Huffington Post o le inuina o le vai saʻo e manaʻomia moni lava e tausia ai se tulaga o le soifua maloloina.
Ua faamatala mai e Anegawa e lua auala autu e teu ai le vai i totonu o o tatou tino: teuina i fafo o le sela, ma le teuina i totonu o le sela.
"O tatou tino e matua puipuia lava le sapalai extracellular," o lana tala lea. A aunoa ma lenei vai, o tatou totoga taua e le mafai ona galue ma e mafai ona oʻo atu ai i le pa'ū ogaoga o le toto, teʻi ma e oʻo lava i le faaletonu o totoga." E taua tele le sua mo le “tausia o galuega masani a sela ma aano uma.”
Fai mai foi Anegawa o le inu tele o le vai e mafai ona siitia ai lo tatou malosi ma le puipuiga o le tino, ma fesoasoani foi e aloese mai faafitauli e pei o le manava ma fatugaʻo.
Ae o le a le tele o le vai e "lava"? O le taʻiala masani o le 8 ipu i le aso o se tulafono talafeagai mo le tele o tagata, o le tala lea a Anegawa.
E moni lenei mea e oʻo lava i le taumalulu, pe a le iloa e tagata latou te faʻafefe i le faʻamaʻaina.
"O le ea mago ma le maualalo o le susu i le taumalulu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻafefe o le vai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamama," o le tala lea a Anegawa.
O le suʻeina o le tele o le vai e te faʻaaogaina i aso taʻitasi e mafai ona faigata. Ae ua matou faʻaaogaina fautuaga ma togafiti a Anegawa e afifi ai nisi o meafaigaluega e mafai ona faʻatumauina ai lou faʻamamaina i luga o le ala ma faʻamoemoe e te maua ai se lagona lelei i le faagasologa. Inu i luga!
E mafai ona maua e le HuffPost se vaega o fa'atauga na faia e ala i feso'ota'iga i luga o lenei itulau. O mea ta'itasi e filifilia e le au fa'atau a le HuffPost. Tau ma avanoa e mafai ona suia.


Taimi meli: Mati-23-2022