c03

O le fono a le taulaga i Arlington e manatu e fa'asa fagu vai

O le fono a le taulaga i Arlington e manatu e fa'asa fagu vai

E le o toe mamao ae fa'asa le au fa'atau oloa i Arlington mai le fa'atauina atu o vai i totonu o tama'i fagu palasitika.O le fa'asa o le a palotaina ile fono a le taulaga e amata ile 8pm ile Aperila 25
E tusa ai ma le Arlington Zero Waste Council, afai e pasia, o le Mataupu 12 o le a faʻasaina manino ai le "faʻatau atu o fagu palasitika o vai e le faʻafefeteina, vai le tofo i le lapopoa 1 lita pe laʻititi." fa'apea fo'i ma fale o le taulaga, e aofia ai ma a'oga. O le a fa'amanaia lea tulafono ia Novema 1.
O fagu vai laiti e le mafai ona toe faʻaaogaina, o le tala lea a Larry Slotnick, o le taʻitaʻifono o Zero Waste Arlington. E mafua ona e masani ona faʻaumatia i nofoaga e le faigofie ai ona toe faʻaaogaina e tagata a latou tupe teu, e pei o taʻaloga. i le lapisi, o le tala lea a Slotnick, ma o le tele o loʻo susunuina.
E ui lava e le masani ai i le setete atoa, o faʻasalaga faʻapenei o loʻo maua le malosi i nisi o nuʻu. Na fa'atulafonoina e Brookline se fa'asa a le malo e taofia ai so'o se vaega o le malo o le taulaga mai le fa'atau ma le tufatufaina atu o tama'i fagu vai.
Na faaopoopo mai e Slotnick o nei ituaiga o tulafono faatonutonu e sili ona lauiloa i Barnstable County, lea na pasia ai e Concord se faʻasalaga faʻatau oloa i le 2012. E tusa ai ma le Slotnick, o sui o Arlington Zero Waste sa galulue tele ma nisi o nei alalafaga i le sauniuniga o le Mataupu 12.
Aemaise lava, fai mai Slotnick na ia aoaoina talu ai nei mai tagata o le Concord e uiga i le auala o loʻo galue ai le taulaga e faʻalauiloa se fesoʻotaʻiga vai inu mo tagata lautele i le maeʻa ai o le faʻasaina. nofoaga faatumu fagu vai.
“Sa matou talanoa e uiga i lenei mea talu mai le amataga. Na matou iloa e le mafai ona matou taumafai e faʻasa se mea e faʻatau e le toʻatele o tagata faʻatau e aunoa ma le mafaufau i taunuuga o le i ai o le vai i fafo atu o le fale, ”o lana tala lea.
Zero Waste Arlington na suʻesuʻeina foi le tele o faleoloa tetele a le taulaga, e pei o le CVS, Walgreens ma Whole Foods. Arlington faʻatau atu nai lo le 500,000 tamaʻi fagu vai i le tausaga, o le tala lea a Slotnick. Na ia faaopoopo mai o le fuainumera na maua mai se suʻesuʻega na faia ia Ianuari, masina fa'agesegese mo le fa'atauina o vai, ma o le aofa'i moni o fagu fa'atau atu e ono latalata ile 750,000.
I le aofaʻi, e tusa ma le 1.5 piliona meainu o loʻo faʻatau atu i Massachusetts i tausaga taʻitasi. E tusa ai ma le komisi, e naʻo le 20 pasene e toe faʻaaogaina.
“Ina ua uma ona tilotilo i fuainumera, e matua maofa lava,” o le tala lea a Slotnick.” Talu ai e le mafai ona toe faʻatauina meainu e le mafai ona faʻaaogaina ... ma o tamaʻi fagu vai e masani ona faʻaumatia mai le fale, e sili atu le maualalo o tau toe faʻaaogaina.
O le a fa'amalosia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Arlington se fa'ataga i se faiga e pei o le fa'atinoina e le taulaga le fa'asaina o taga palasitika.
E le o se mea e ofo ai, e masani ona le taliaina e le au faʻatau oloa le Mataupu 12, fai mai Slotnick. O le vai e faigofie mo le au faʻatau oloa e faʻatau atu, e le tele se avanoa e teu ai, e le faʻaleagaina, ma e maualuga le tupe maua, o lana tala lea.
“E iai ni a matou fa'aagaga i totonu. Ole vai ole vaiinu sili lea ile soifua maloloina e mafai ona e fa'atau ile faleoloa. E le pei o ato fa'atau oloa e iai isi fa'atau oloa ae e le fa'atauina moni ia ato, matou te iloa o le a matou a'afia ai fa'atauga pito i lalo. Sa matou maua ai sina taofi,” o lana tala lea.
I le amataga o le 2020, na sauni ai Zero Waste Arlington e faʻalauiloa se faʻaupuga e faʻaitiitia ai otaota i faleaiga i totonu o le taulaga. O le faʻamoemoe o le faʻatapulaʻaina o le aofaʻi o vaomago, solo ma mea'oti e ofoina atu i oka e ave i fafo. hit ma fale'aiga na amata fa'alagolago atoa ile ave i fafo.
I le masina na teʻa nei, na faʻafeiloaʻi ai e Arlington Zero Waste le Mataupu 12 i le Komiti Filifilia. E tusa ai ma le Slotnick, na autasi sui e toʻalima i le lagolagoina.
“Matou te mananaʻo i tagata o Arlington e faʻatauaina vai paipa e avanoa mo soʻo se tagata nofomau,” o le tala lea a Slotnick. O le tulaga lelei ua faʻamaonia e tutusa lelei lava."


Taimi meli: Apr-15-2022